divendres, 23 de novembre del 2012

Marcadors socials




DELICIOUS




Delicious és un servei d'adreces d'interès social a través de la pàgina web. Hi pots guardar i recuperar les adreces que t'interessen, cosa que abans es guardaven des del navegador a l'ordinador de tal manera que només són consultables quan estàs en línia. Les pots classificar mitjançant etiquetes amb paraules clau, això agilitza a l'hora de buscar. Però aquestes etiquetes no només serveixes per agrupar-les sinó, també, compartir-les amb altres usuaris. Així, tu també pots accedir a altres pàgines.

Aquest programa és molt senzill i utilitza un llenguatge HTML molt senzill i el sistema URL. A més a més posseeix el RSS.




MISTER WONG





Mister wong és una pàgina que permet crear grups d'usuaris que comparteixen els mateixos interessos o seguir l'activitat d'altres persones. També, pots recollir adreces d'Internet mitjançant el sistema d'etiquetes, les quals es poden compartir amb altres usuaris, creant així marcadors socials.



PEARLTREES





El pearltrees és una eina molt visual per recullir informació. Es recull en forma d'esquema d'arbre, amb les seves determinades branques, les quals acaben amb perles, on hi ha l'adreça web determinada. Tot i que el format és diferent la idea és la mateixa que el delicious i el mister wong. A més a més, el pearltrees està vinculat amb el twitter.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada